You are currently viewing Steeds meer ouderen wonen nog zelfstandig

Steeds meer ouderen wonen nog zelfstandig

Eigen woning of bejaardentehuis: steeds meer ouderen wonen nog zelfstandig

Nederland telt door de vergrijzing steeds meer 75-plussers. Deze ouderen blijken ook steeds langer zelfstandig te kunnen blijven wonen: ruim negen op de tien ouderen woonde begin vorig jaar nog altijd ‘thuis’. Ook in Brabant zijn er veel senioren die nog gewoon zelfstandig wonen en er komen steeds meer ouderen bij.

Bron ED.nl Sanne Sleutjes 15-01-19, 14:15 Laatste update: 15:36

De gemeente Best spant de kroon: 99,4 procent van 75-plussers in die gemeente woont nog gewoon thuis. Dat komt neer op 2380 mensen. Daarmee zitten ze ver boven het landelijke gemiddelde van 92 procent. In Vught wonen de minste bejaarden thuis. Daar woont 13,6 procent van de ouderen in een verzorgingsinstelling. Zo’n 2070 bejaarde inwoners (86,4 procent) leeft nog zelfstandig.
Toename
Wat vooral opvalt, is de toename van het aantal ouderen in Brabant, terwijl het percentage thuiswonende tussen 2017 en 2018 niet heel veel veranderd is. Dat wil zeggen dat er steeds meer 75-plussers zijn, die steeds langer zelfstandig blijven wonen. In de toekomst kan dat problemen opleveren, omdat er genoeg woningen moeten zijn waarin de senioren kunnen verblijven. Daarom maakte minister de Jonge vorig jaar bekend ruim 340 miljoen euro te steken in thuiswonende ouderen.

Bekijk hier het het artikel inclusief het interactieve kaartje:

https://www.ed.nl/brabant/eigen-woning-of-bejaardentehuis-steeds-meer-ouderen-wonen-nog-zelfstandig~a5a8bafb/